Joulupuuseura

Joulupuuseura ry on vuonna 1991 perustettu rekisteröity valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää joulupuiden ja leikkohavujen kasvattajien sekä kasvattajien ja sidosryhmien välistä yhteistoimintaa ja parantaa elinkeinon yleisiä toimintaedellytyksiä Suomessa. Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alaan liittyvästä koulutuksesta ja tiedotuksesta. Vuonna 2017 jäseniä on noin 220.

YHTEYSTIEDOT

sihteeri@joulupuuseura.fi

Tapahtumakalenteri

2020 tulevia tapahtumia

Joulukuusien leikkuukurssit on peruttu keväältä 2020. Kurssit järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Lisätietoja sihteeri@joulupuuseura.fi

Sastamala, Kiikoinen 18.4.2020 – peruttu

Kouluttajina toimivat Tuulikki ja Jarmo Sirola.
Kokoontuminen klo 9.00 ABC Kiikoinen (Pori-Tamperetien, VT 11, varrella). Siirrytään heti maastokohteelle leikkauksen perusopetukseen. Omakustanteiseen ruokailuun palataan ABC:lle puoliltapäivin. Iltapäiväksi siirrytään Tree Farmille (Porintie 5121, Kiikoinen) syventävän opetukseen ja kuusenkasvatuksen muihin kysymyksiin. Päivä päättyy noin klo 16.

Minimi osallistujamäärä 10, maksimi 20 henkilöä. Kurssin hinta jäsenille 50€ + alv 24% ja muille 60,- + alv. Ilmoittautumiset la 11.4. mennessä jarmo.sirola@pp.inet tai tekstiviestillä 0400-376861.
Kurssimaksu kerätään aamulla käteisenä.

Raasepori, Fiskars 18.4.2020 – peruttu

Joulukuusien kasvatus- ja leikkauskurssi
Opettajina: Kåre Pihlström ja Rainer Johansson
Paikka: Raasepori

Kokoontuminen: Hotelli Tegel, Fiskarsin ruukissa klo 9.00- 9.30.
Aamukahvi ja sämpylä

Aamupäivä teoriaa ja maastokohde Fiskarsin lähistöllä Lounas (keitto) Hotelli Tegelissä n. klo 12.00 Iltapäivä harjoittelua maastokohteilla Raaseporissa Kurssin päätös n. klo 16.
Hinta: 80 €/henkilö jäseniltä, ei-jäseniltä 90 €/hlö + alv. Maksu sisältää ruuan ja kahvit.

Ilmoittautuminen: 31.3.2020 mennessä kare.pihlstrom@forestal.fi tai  044-5116306 Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Oulu, Kello 25.4.2020 – peruttu

Kouluttaja Reino Alakangas, Kellon Kuusi Ay
Kokoontuminen Metsätila Alakangas-Mannisen hallilla, osoite Mannisentie 12, 90820 Kello, lauantaina 25.4.2020 klo 9.30

Kokoontumisen jälkeen kahvit, samalla keskustellaan kuusien kasvattamisesta ja muotoleikkauksesta. Sen jälkeen siirrytään kuusiviljelmien käytännön harjoitteluun. Samalla käydään läpi erilaisia leikkausvälineitä.

Lopuksi ruokailu (lohikeitto) ja keskustelua kuusenkasvatuksesta.

Minimi osanottajamäärä 5, maksimi 20.
Kurssin hinta jäseniltä 60 eur + alv = 74,40 €, ei-jäseniltä 70 eur + alv = 86,80 €. Sisältää kahvin ja ruokailun.
Ilmoittautuminen 15.4.2020 mennessä Reino Alakangas 0400944349 reino.alakangas@gmail.com tai sihteeri@joulupuuseura.fi

kevätkokous ja retkeily jäsenille 25.4.2020 Suonenjoella – järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin

Lepaalla Hämeenlinnassa puutarhamessut elokuussa

Tanskassa Langesössä joulukuusi- ja leikkohavualan messut elokuun kolmas torstai

syyskokous ja retkeily jäsenille

Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alan koulutuksesta ja tiedotuksesta. Molemmilla saroilla seura ja erityisesti sen monet aktiiviset jäsenet ovat tehneet ansiokasta ja pyyteetöntä työtä. Yhtenä esimerkkinä tästä on pääosin talkootyönä kirjoitettu ja toimitettu alan perusteos  Joulupuukirja – Joulupuun kasvatuksen perusteet Suomessa.

Seuraan otetaan jäseniksi sekä joulupuiden ja leikkohavujen tuotannosta kiinnostuneita että alalla jo toimivia henkilöitä ja yhteisöjä.

Liity jäseneksi lähettämällä allaolevalla lomakkeella viesti.