Joulupuuseura

Joulupuuseura ry on vuonna 1991 perustettu rekisteröity valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää joulupuiden ja leikkohavujen kasvattajien sekä kasvattajien ja sidosryhmien välistä yhteistoimintaa ja parantaa elinkeinon yleisiä toimintaedellytyksiä Suomessa. Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alaan liittyvästä koulutuksesta ja tiedotuksesta. Vuonna 2023 jäseniä on noin 200.

YHTEYSTIEDOT

– syyskuu
– marraskuu

Huhtikuu
20.4.2024 Kevätkokous ja tilavierailuja, Valkeala ja Jaala (Kouvola)

Syyskuu 2024, opintomatka Saksaan

Reissussa ollaan kolme yötä. Menolento keskiviikkoiltana 4.9. ja paluu lauantai-iltana 7.9. Kokoonnutaan Vantaalla lentokentällä ja Düsseldorfissa kentällä on bussi meitä vastassa.
Ehdimme hotelliimme Schmallenbergiin illalliselle ja nukkumaan. Aamulla aamiaisen jälkeen bussilla kohti päivän ohjelmaa. Etäisyydet ei ole pitkiä: kahden päivän bussissa istuminen jää sataan kilometriin.
Matkan vetäjä on etsinyt meille viljelmäkohteet, joissa kierrämme torstain ja perjantain. Kuusien lisäksi näköpiiriin pitäisi osua myös leikkohavuja, taimitarha ja tietysti monenmoista konetta. Tanskan ohella Saksa on suuri koneenvalmistusmaa.
Euroopan suurimmat kuusenkasvattajat löytyvät myös niiltä nurkilta. Me kuitenkin vierailemme sikäläisillä perheviljelmillä, jotka ovat kyllä ehkä ainakin 10-kertaisia kooltaan meikäläisiin verrattuna.
Matkan hintaan sisältyy kolme illallista hotellissa, retkipäivien lounaat ja kolme aamiaista.
Hotellista lähin kuusiviljelmä on linnuntietä alle kilometrin päässä. Näkyyköhän jollekulle huoneen ikkunasta!
Lauantaina meillä on muutama tunti aikaa kaupunkiturismiin Düsseldorfissa.
Lauantaina päivän päätteeksi paluu Suomeen sinivalkoisin siivin, kuten menokin, eli Finnairin lento.
Matkalla on meitä luotsaamassa Saksassakin asunut ja koto-Suomessa kuusia pitkään kasvattanut jäsenemme, hän tulkkaa meille tilavierailujen ammattisalaisuudet.

Lokakuu
Syyskokous ja tilavierailu

Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alan koulutuksesta ja tiedotuksesta. Molemmilla saroilla seura ja erityisesti sen monet aktiiviset jäsenet ovat tehneet ansiokasta ja pyyteetöntä työtä. Yhtenä esimerkkinä tästä on pääosin talkootyönä kirjoitettu ja toimitettu alan perusteos  Joulupuukirja – Joulupuun kasvatuksen perusteet Suomessa.

Seuraan otetaan jäseniksi sekä joulupuiden ja leikkohavujen tuotannosta kiinnostuneita että alalla jo toimivia henkilöitä ja yhteisöjä.

Liity jäseneksi lähettämällä allaolevalla lomakkeella viesti.