Joulupuuseura

Joulupuuseura ry on vuonna 1991 perustettu rekisteröity valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää joulupuiden ja leikkohavujen kasvattajien sekä kasvattajien ja sidosryhmien välistä yhteistoimintaa ja parantaa elinkeinon yleisiä toimintaedellytyksiä Suomessa. Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alaan liittyvästä koulutuksesta ja tiedotuksesta. Vuonna 2017 jäseniä on noin 220.

YHTEYSTIEDOT

Maaliskuu
Joulupuusanomat nro 1 ilmestyy

Huhtikuu
Joulupuuseuran kokous- ja koulutuspäivä Kiskossa 7.4. (jäsentapahtuma)

Joulukuusien leikkauskurssit

Kurssipäivien kouluttajina toimivat Joulupuuseuran jäsenet, Joilla on kokemusta ja ammattitaitoa. Kurssipäivän aikana tutustutaan eri leikkaustapoihin sekä teoriassa että käytännössä. Jos sinulla on omat puutarhasakset, ota ne mukaan. Lisätiedot kouluttajilta, yhteystiedot alla.

Joulupuuseura ry:n kustantama Joulupuukirja (Joulupuun kasvatuksen perusteet Suomessa) tarjolla kurssipäivänä erikoishintaan 10 eur / kpl.

Raasepori, Fiskars 14.4.2018

Joulukuusien kasvatus- ja leikkauskurssi

Opettajina: Kåre Pihlström ja Rainer Johansson

Paikka: Raasepori

Kokoontuminen: Hotelli Tegel, Fiskarsin ruukissa klo 9.00- 9.30.

Aamukahvi ja sämpylä

Aamupäivä teoriaa ja maastokohde Fiskarsin lähistöllä Lounas (keitto) Hotelli Tegelissä n. klo 12.00 Iltapäivä harjoittelua maastokohteilla Raaseporissa Kurssin päätös n. klo 16.

Hinta: 90 €/henkilö jäseniltä, ei-jäseniltä 100 €/hlö sis. alv., sisältää ruuan ja kahvit.

Ilmoittautuminen: 31.3.2018 mennessä kare.pihlstrom@forestal.fi tai  044-5116306 Kurssi järjestetään mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Sastamala, Kiikoinen 14.4.2018

Kouluttajana toimii Jarmo Sirola. Kokoonnutaan klo 9.00 Tree Farm Sirolassa, Porintie 5121, Kiikoinen, jossa ryypätään aamukahvi ulkolaavulla. Teoriaosuus aamupäivällä myös ulkona. Omakustanteiseen ruokailuun kurssilaiset siirtyvät 3,5 km:n päässä sijaitsevalle Kiikoisten ABC:lle klo 11.00. Iltapäivällä harjoitellaan leikkausta Tree Farmin eri kohteilla, päivä päättyy klo 15.

Minimiosallistujamäärä 10, maksimi 20 henkilöä.

Kurssin hinta jäsenille 50 € + alv 24 % ja muille 60 eur + alv 24 %.

Ilmoittautumiset 8.4. mennessä p. 0400 376 861 (iltaisin), s-posti: jarmo@treefarm.fi

Siilinjärvi, Toivala, 28.4.2018

Kouluttajana Aki Happonen. Kurssilaiset kokoontuvat klo 9.30 Hankkijan koulutustilaan Siilinjärven Toivalassa (Takojantie 3), jossa käydään lävitse kuusen muotoleikkausta teoriassa. Lounas noutopöydästä Vuorelan Teboililla, jonka jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun Vuorelan Kunto ry:n joulupuuviljelmälle.
Minimiosanottajamäärä 10, maksimi 20 henkilöä.

Kurssin hinta sisältäen lounaan jäsenille 50 eur (+ alv 24%) ja muille 60 eur (+alv 24 %).

Ilmoittautumiset 22.4.2018 mennessä happonen.aki@dnainternet.net tai puh. 050 381 2881.

Oulu, Kello 28.4.2018

Kouluttajana Reino Alakangas.

Kokoontuminen Metsätila Alakangas-Mannisen hallilla, osoite Mannisentie 12, 90820 Kello, lauantaina 28.4.2018, klo 9.30.

Kokoontumisen jälkeen kahvit, samalla keskustellaan kuusen kasvatuksesta ja muotoleikkauksesta. Sen jälkeen siirrytään kuusiviljelmille käytännön harjoitteluun.

Lopuksi ruokailu (lohikeitto), hinta 5 euroa ja keskustelua kuusenkasvatuksesta.                                                                                            Minimi osallistujamäärä 5, maksimi 20.

Kurssin hinta 50 euroa jäseniltä, muilta 60 euroa + alv 24 % -> 62€ ja 74,40€

Ilmoittautuminen 15.4.2018 mennessä Reino Alakangas 0400944349, reino.alakangas@gmail.com
HUOM: ilmoittautumisaikaa on pidennetty, kurssilla on vielä tilaa!

Seura on perustamisestaan lähtien vastannut alan koulutuksesta ja tiedotuksesta. Molemmilla saroilla seura ja erityisesti sen monet aktiiviset jäsenet ovat tehneet ansiokasta ja pyyteetöntä työtä. Yhtenä esimerkkinä tästä on pääosin talkootyönä kirjoitettu ja toimitettu alan perusteos  Joulupuukirja – Joulupuun kasvatuksen perusteet Suomessa.

Seuraan otetaan jäseniksi sekä joulupuiden ja leikkohavujen tuotannosta kiinnostuneita että alalla jo toimivia henkilöitä ja yhteisöjä.

Liity jäseneksi lähettämällä allaolevalla lomakkeella viesti.